Livskvalité

Vad är livskvalité för dig? För mig är det att göra precis vad jag vill utan tvång, stress eller måsten. De senaste dagarna har bestått av just det och jag känner mig rik. Rik på lycka och av välmående. Efter tre dagars festande på brännbollsyran i Umeå (tor,fre & lö) så vaknade jag upp råbakis i söndags men ändå pigg, möjligen fortfarande full. Käkade mig en smarrig (faktiskt) bakis pizza och hällde i mig två burkar Cola. Åkte hem för att sola men slutade med att jag satt på knä i gräset och rensade ogräset vid vår häck och i rabatten. Solen stekte och värmde, den välkomnades med öppna armar. Efter någon eller några timmars rofyllt arbete så var jag klar och nöjd. Berömde mig själv med lite godis, power nap i soffan och några timmars läsande. 

I måndags skyndade jag mig från jobbet för att handla blommor, jord, några fler krukor att ha ute och thaimiddag. Käkade middag i solen innan jag satte igång mitt arbete att plantera blommorna samt sätta sambon på att klippa gräset. Så himla trevligt och glädjande att arbeta på båda två i trädgården för att göra det fint för oss själva. Resultatet; magiskt! Det blev så fint! Jag älskar min trädgård och mina beiga fingrar som börjar bli gröna. Se det gröna som växer i trädgården och knoppar som blommar. Sen att jag får rinnande ögon och kliande näsa bara av att öppna dörren den struntar jag i. Det är så värt det. 
Efter mitt trädgårdsarbete så berömde jag mig med några timmar sittandes i solen och läsa. Ni börjar förstå vad jag tycker är livskvalité va? Mitt hem, att dona, göra mig själv glad med små förändringar, läsa och försvinna in i bokens och författarens värld. Att sitta ute med eller utan filt, med eller utan solens varma strålar. Att se solen gå från starkast mitt på himlen till att försvinna ner bakom grannes hustak utan att släcka naturens ljus. Att inte inse att klockan är närmare tolv än 18. Att sova mindre timmar på dygnet pga att ljuset infinner sig och gör mig pigg. Att läsa i all oändlighet, läsa mig matt och somna stolt över vad jag har åstadkommit eller inte på kvällen. Att somna nöjd med min dag. 
Puss och kram 🌱🌺Bubbly

I söndags hade vi finbesök av min underbara fd coop kollega tillika en av mina närmsta vänner Sanna med hela tjocka familjen. Heheh dom har nyss fått tillökning, en liten kille och har sedan tidigare sötnosen på bilden som är mäkta impad av mina bubblor. 

Bye Monday and hello Tuseday

"Sommaren" är på intåg, visserligen så kommer det säkert en dipp med kyla och massa regn lagom till yran men jag har åtminstone hunnit få lite färg i ansiktet och fräknarna har letat sig fram. Hade en toppen helg i Uppsala med fint väder och trevligt folk följt av en super mysig "långhelg" (jobbade fredagen men det var hur skönt som helst ändå). Vi har utnyttjat vår altan till fullo tillsammans med gamla och nya vänner, grillat och druckigt rosé. 
Har under långhelgen hållt i ett prova-på-pass i poledance och två poledance möhippor - super roligt och det har resulterat i ett flertal brännsår på konstiga ställen hahaha. 
Igår var en sån där super bra dag där allt flöt på på jobbet och när jag kom hem fick jag massor gjort. Började med att sopa bort allt grus från vår parkering, lagade en super god carbonara, gjorde en ordentlig tvätt av ansiktet med peeling och massa återfuktande ansiktsmasker (vaxade överläppen, är nu len som en bebisrumpa där, okej jag var väl inte super hårig men några fjun som jag retade mig på fick försvinna). Tvättade bort en hel del tvätt och sprang min första löprunda utomhus på väldigt länge, målet var 2km men efter en missmedömning i rutten så blev det 2,2km och det var så himla skönt. Innan jag hoppade in i min långa dusch så avverkade jag 50squats. Jag och två tjejkompisar kör en squatchallange nu i 30dagar. 
Somnade som en helt ny människa igår OCH tog mig nästan upp i tid imorse utan större problem och allt för många snoozningar. Nackdelen med flex till 9 och att man är både morgontrött (svårt att somna i tid på kvällen) och känner av pollen gör att jag oftast kommer till jobbet vid 9 och måste då antingen jobba massor på lunchen eller stanna kvar till 18 för att inte få minus på flexen. 
 
Idag ska jag köra igång med Core på jobbet igen i 30min, tänkte slänga in några squats där så jag får hjälp med att göra dom heheeh. Och ikväll ska jag banne mig vika bort all rentvätt som jag skulle vika bort igår och ta frams sommarkläder,skor och jackor. Ska rensa bort massa saker som jag inte känner för att använda i sommar. Bra dag va? 
 
Bild från Valborg i Uppsala.
Visa fler inlägg