Spagetti Bolognese

Nu ska ni få receptet på min suuuper goda köttfärsås. Den var så god så både jonte och jag vill äta den ganska så snart igen. Och det är ju ett bra betyg!
 
400g nötfärs
1burk/500g krossade tomater
1 gul lök, hackad
2 morot, tärnad
2 vitlöksklyftor
1tsk mjöl
2dl köttbuljon (buljongträning kokad i vatten)
Massa pizzakrydda (egentligen 1 msk oregano, men jag hade inte) Krydda så det passar era smaklökar.
2krm timjan
Salt och malen vitpeppar
 
Skala och hacka löken. Skala och tärna moroten ytterst fint. Fräs grönsakerna mjuka i smöret. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun.
 
Pudra över mjölet och rör om. Spä med buljongen och de krossade tomaterna. Krydda såsen med örtkryddorna. Pressa i vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
 
 
Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Servera med såsen och parmesanost.
 
Sen när ni lagt allt på tallriken kan ni toppa med lite flingsalt för att få det lite extra fint/gott. 
Så lycka till!! 
Jag älskar det iaf.